Ayolis İsminin Anlamı

Ayolis Anfora

Ayolis İsminin Anlamı

Ayolis isminin kökeni, Kuzey Ege kıyıları ve Midilli boyunca uzanan "Aiolis" adlı antik bölgeden geliyor. Aiolis, Herodot'a göre MÖ 1000'den önce bu topraklara göç etmiş bir kabile olan Aiolyalılardan adını alıyor. Aiolyalıların Smyrna (İzmir) şehrini de kurdukları biliniyor.

Aiolis, birçok farklı kültüre ve dine ev sahipliği yapmış bir bölge olarak tarihe adını yazdırıyor. Persler, Romalılar ve Türkler, şehrin kadim tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlerden yalnızca birkaçı. Bunun yanı sıra, zeytinyağı üretimi de Aiolis’in kurulmasından önceye dayanan, bozulmamış bir gelenek olarak biliniyor. Zeytinyağının muhafaza edildiği amforalar, hala yerel müzelerde sergileniyor.

Aiolis, aynı zamanda lirik şiirin doğduğuna inanılan bir şiir diyarı. “Şair” lakabıyla tanınan babamız ve dedemiz de, yörenin büyüsüne kapılarak hayatını bu topraklarda geçirmiş. Atalarımızın bu bereketli topraklara olan tutkusu ve bağlılığı, bizde bu mirası Ayolis adıyla sürdürme konusunda güçlü bir istek yaratıyor. İşte bu yüzden, “Ayolis” adı hakkımızda çok şey anlatıyor… 

Etiketler: ayolis
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR