Ayolis Toprakları

Ayolis Zeytin Bahçesi

Ayolis Toprakları (Ayolis'den Haberler)

Büyük bir özen ve sevgiyle baktığımız aile bahçelerimiz, Kuzey Ege kıyıları ve Midilli (Lesbos) boyunca uzanan, doğal ve tarihi güzelliklerle çevrili antik Ayolis (Aiolís) bölgesinde bulunuyor. Nesilden nesile aktarılan bu bahçeler, bizim için bir zamanlar hayat ağacını dikip beslediğimiz; çocukluğumuzu geçirdiğimiz; hayaller kurduğumuz oyun alanlarıydı. Şimdi, atalarımızdan bize aktarılan bu deneyimi paylaşmak ve doğa ile olan bağımızı tekrar güçlendirmek için büyük bir adım atıyoruz.

Bereketli topraklar, denize dik uzanan dağlar, Ege rüzgarları, güneş ışığı ve yıllık yağışlar, zeytin ağaçlarının yetiştirilmesi için mükemmel koşulları yaratıyor. Bugün “Ayolis toprakları” dediğimiz bu bölge, özel iklimi ile ürünlerimize karakteristik bir özellik kazandırıyor. 

Ayolis topraklarının etrafını çevreleyen Madra ve Kaz Dağları, sert rüzgarlara karşı kalkan oluyor. Kuzey Ege Denizi’nden esen imbat rüzgarları, dağlardaki zengin bitki örtüsünden salınan oksijen ile harmanlanarak büyülü bir sis tabakası oluşturuyor ve ağaçların üzerini kaplayarak zeytinleri koruyor. 

Etiketler: Ayolis zeytinlik
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR