Zeytinyağı'nın 8 Faydası

Ayolis zeytinyağı 8 fayda

 

Faydalar (A'dan Z'ye Zeytinyağı)

Uzmanlar, natürel sızma zeytinyağının sağlığa iyi geldiği konusunda hemfikir! İşte, zeytinyağının 8 öne çıkan faydası.

1. Kalp hastalıkları riskini azaltır
Kalp hastalıklarıı, dünyadaki en yaygın ölüm sebeplerinden biri. Araştırmalar, zeytinyağı tüketiminin yüksek olduğu Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıklarının nispeten daha az yaygın olduğunu gösteriyor. Kalp rahatsızlığın varsa, ailede kalp hastalığı bulunuyorsa veya başka herhangi bir risk faktörü varsa, doktoruna danışarak beslenme alışkanlığına daha fazla natürel sızma zeytinyağı ekleyebilirsin.

2. Kemikleri güçlendirir
Zeytinyağı, özellikle polifenoller açısından zengin olan natürel sızma zeytinyağı, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve yaşlanmaya bağlı kemik kaybını önleyebilir. Araştırmalar, zeytinyağının yaygın olarak tercih edildiği Akdeniz ülkelerinde osteoartrit ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

3. Tip 2 diyabet riskini azaltır
Natürel sızma zeytinyağının kan şekeri ve insülin duyarlılığı üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Zeytinyağını Akdeniz diyeti veya az yağlı bir diyetle tüketerek, tip 2 diyabet riskini %50'ye kadar azaltabilirsin.

4. Beyni korur
Natürel sızma zeytinyağı açısından zengin olan Akdeniz diyeti, beyin fonksiyonlarını iyileştirir. Araştırmacılar, sızma zeytinyağı tüketiminin hafızayı ve öğrenme yeteneğini koruduğunu ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını savunuyor.

5. Kilo yönetiminde yardımcı olur
Zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleri (TDYA'lar) bakımından yüksek olduğu için sağlıklı vücut kilosunu korumaya yardımcı oluyor. Bazı çalışmalar, sızma zeytinyağı içeren diyetlerin kilo üzerinde olumlu sonuçlara sahip olduğunu ve kilo kaybını kolaylaştırdığını gösteriyor.

6. Kronik inflamasyon riskini önler
Natürel sızma zeytinyağının kronik iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Sızma zeytinyağında bulunan 'oleokantal' adlı bir tür doğal fenolik bileşik, iltihabı iyileştirmeye yardımcı olur ve iltihap önleyici ilaçlara benzer özelliklere sahiptir.

7. Kansere karşı korur
Kalp hastalıkları gibi kanser de dünyada en yaygın ölüm nedenlerinden biri. Araştırmalardan biri, insandaki kanserli hücreleri öldürme özelliğine sahip oleokantal’ın bulunduğu natürel sızma zeytinyağının kanserle savaşabileceğini gösteriyor. Akdeniz ülkelerinde yaşayan insanların meme kanseri ve sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskinin daha düşük olması hiç şaşırtıcı değil.

8. Sindirim sistemini destekler
Natürel sızma zeytinyağı, bağırsak mikrobiyomunu destekler ve sindirim bozukluklarını doğal yollardan tedavi eder. Tüm sindirim sistemini korur, reflüyü önler, bakterileri dengeler ve besin emilimini artırır.

 

 

Etiketler: Ayolis Zeytinyağı Faydalar
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR