Zeytinyağı Üretme Sanatı

Ayolis Zeytin Yıkama

Zeytinyağı Üretme Sanatı (A'dan Z'ye Zeytinyağı)

Zeytinyağının yolculuğu; yaşam ağacı, ölümsüz ağaç, barışın ağacı olarak da bilinen zeytin ağacının bereketli dallarında başlıyor. Meyvesi ile canlıları besleyen, külleri ile toprağı iyileştiren, dalları ile barışı simgeleyen zeytin ağacı, mükemmel bir döngünün önemli bir parçası.

Toprağın işlenmesinden zeytinyağının şişelenmesine kadar, üretimin tüm aşamalarında her detaya özen gösteriyor ve modern teknolojiyi kullanıyoruz. Zeytinyağının 3 düşmanına (ısı, ışık, oksijen) karşı önlemlerimizi alacak şekilde tasarladığımız tesisimizde, en kaliteli yüksek polifenollü zeytinyağını üretiyoruz.

TOPRAĞI İŞLEME & HASAT
Zeytin bahçelerimizde iyi tarım uygulamalarına uygun olarak toprağı işliyoruz. Toprak analizine uygun gübreleme yapıyor, ağaçları zamanında buduyor ve damlama sulama tekniği ile gerektiği kadar suluyoruz. Zeytinleri büyük bir özenle, elle erken hasat (Eylül-Ekim) ediyoruz. Elle hasat en zahmetli yöntem olmasına rağmen, zeytinlerin hem yaralanıp bozulmasını önlüyor hem de bir sonraki sene meyve verecek sürgünlerin korunmasını sağlıyor. Zeytinleri bekletmeden, hava alan kasalarda, bir kilometreden daha yakın mesafedeki üretim tesisimize getiriyor ve hızlıca zeytinyağına dönüştürüyoruz. 
YIKAMA & KURUTMA
Zeytinleri taşıma bantından yıkama bölümüne sevk ederken, yapraklarından ayırıyor ve çamurundan temizliyoruz. Zeytinlerin kum, toprak gibi materyallerden ve diğer yabancı parçalardan (taş, metal, plastik) temizlenmesini yıkama makinesinde gerçekleştiriyoruz. Zeytinlere zarar vermeden yıkıyor, sonrasında titreşimli elek sayesinde suyundan da verimli bir şekilde arındırıyoruz. Geriye kalan su zerreciklerini ise havalı kurutma sistemi ile uzaklaştırıyoruz.
KIRMA & YOĞURMA
Zeytinleri yıkadıktan sonra kırıcıda ezip hamur haline getiriyoruz. Kırıcıdan çıkan zeytinleri malaksörde iyice karıştırıp yoğuruyor ve hamuru yağ üretimi için hazır hale getiriyoruz. Bu noktada, hamurun sıcaklık ölçümlerini yapıyor ve minimum sıcaklık artışı için özel tasarıma sahip makineler kullanıyoruz; çünkü yüksek ısı, polifenol özelliklerinin ve yağdaki aromaların yok olmasına sebep olabiliyor. Üretim tesisimizde sadece 24°C’nin altında soğuk sıkım yapıyoruz. 
YAĞIN AYRIŞTIRILMASI & DEPOLAMA
Yoğurma işleminden sonra, dekantör yardımı ile zeytin hamurundan yağın ayrışmasını sağlıyoruz. Zeytin hamuru içerisindeki serbest yağı, yüksek santrifüj kuvveti altında, maksimum kalitede alıyoruz. Zeytin hamurundan ayrılan yağı, toplama tankına aldıktan sonra filtreleyerek depoluyoruz. Zeytinyağının sahip olduğu aromatik bileşenleri ve polifenol seviyelerini korumak için ısı, oksijen ve ışıktan uzak tutmamız gerekiyor. Bu üç unsurdan korumak için, zeytinyağını iklimlendirilmiş ortamda, paslanmaz çelik tanklarda, oksijenle temasını keserek saklıyoruz.

Sonrasında, Ayolis kalitesiyle üretilen zeytinyağı, havayla teması en aza indiren bilye kapaklı, UV filtreli özel koyu renk şişelerde, seçkin bir ambalaj ile mutfaklarda yerini almak için hazır hale geliyor!

Etiketler: Ayolis zeytinler
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR